Incendiu violent la un bloc din Năvodari

Marți, 10 Mai 2022Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Incendiu violent la un bloc din Navodari | imaginea 1 Atunci când alții fug din calea focului, ei intră pentru a lupta cu el! Câțiva dintre cei care au intervenit la incendiul care a avut loc joi, 5 mai a.c., în Năvodari. Printre ei sunt și colegi care au venit din timpul liber să ajute!

Peste 70 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au luptat aproximativ șapte ore cu flăcările care au cuprins mansarda unui bloc de locuințe din orașul Năvodari. Alerta a fost dată la ora 11.27, printr-un apel la numărul unic de urgență 112.

La locul solicitării au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă cu spumă, din care două venite în sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Ialomița și Călărași, trei autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, un SMURD tip B, o autospecială pentru transport victime multiple, o descarcerare, o autocisternă și două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța.

S-a acționat pentru localizarea, limitarea și stingerea incendiului atât din interior, cât și din exterior, una din cele patru laturi ale blocului cu patru scări fiind inaccesibilă. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului, dar și a materialelor ușor inflamabile utilizate în construcția mansardei – lemn, OSB, vată minerală.

Din cauza flăcărilor puternice, bucăți din părțile laterale ale acoperișului din tablă s-au desprins; nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au reușit să decoperteze parțial acoperișul, facilitându-se astfel stingerea incendiului de la exterior, cu ajutorul autoscărilor.

Nu s-au înregistrat victime. 14 persoane s-au autoevacuat, iar o alta în vârstă de 82 ani a fost evacuată de forțele de intervenție. În trei dintre apartamente, pompierii militari au găsit doi câini și o pisică; animalele au fost evacuate și predate proprietarilor. Mansarda blocului a ars generalizat, pe o suprafață de peste 2.000 mp.

Opt apartamente aflate la mansardă au fost afectate în totalitate de incendiu, iar alte opt, situate tot la mansardă, au fost afectate în proporție de 30-40% fiecare. Șaisprezece apartamente situate la etajul IV al blocului au fost afectate de apa provenită de la operațiunile de stingere a incendiului.

Incendiul a fost lichidat la ora 17.52. Două autospeciale au rămas la locul intervenției pentru asigurare măsuri PSI.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.