Intervenție aproape imposibilă și periculoasă pentru salvarea unei oi

Luni, 02 Mai 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Interventie aproape imposibila si periculoasa pentru salvarea unei oi | imaginea 1 Joi dimineaţă, 28 aprilie a.c., un echipaj de pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni a primit o misiune mai deosebită, de salvare a unei ovine, ce se afla blocată în nămolul din proximitatea râului Argeș.

Deplasarea s-a făcut cu greu până la locul solicitării, din cauza terenului greu accesibil, iar acolo pompierii au constatat că ovina se afla la câțiva zeci de metri adâncime în apropierea râului, fără nicio șansă de evacuare pe cont propriu.

Permanent se observa că bucăți din mal se prăbușesc și a fost nevoie ca pompierii să se folosească de o funie pentru a coborî malul abrupt. Au ajuns aproape de animăluț și, după mult efort susținut, l-au scos teafăr din nămol și l-au adus în turmă în condiții de siguranță.

A fost o intervenție grea, cu un drum anevoios și pericole reprezentate de malul instabil, dar misiunea a fost îndeplinită cu succes, având un final fericit.

Iar pentru evitarea producerii unor astfel de situații de urgență, pompierii recomandă cetățenilor să-și supravegheze animale și să le țină departe de zone care pot prezenta un pericol atât pentru acestea, cât și pentru alții (gropi/canale adânci neacoperite corespunzător, zone mlăștinoase, în apropierea căilor rutiere/feroviare etc.).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.