Misiune de amploare la un incendiu de apartament

Sâmbătă, 07 Mai 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Misiune de amploare la un incendiu de apartament | imaginea 1 În perioada prilejuită de Ziua Internațională a Muncii, echipajele SMURD din cadrul ISU Cluj au desfășurat 130 de misiuni. De asemenea, pompierii au participat la alte 61 misiuni de stingere a incendiilor, descarcerare sau salvare din medii ostile vieții.

Detașamentului de Pompieri Dej au intervenit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 30 aprilie a.c., pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o anexă gospodărească situată în localitatea Câțcău. Două autospeciale pentru stins incendii s-au deplasat la fața locului și au acționat mai bine de 40 de minute pentru lichidarea focarelor.

Astfel a fost limitată propagarea focului mai departe de limitele în care s-a găsit, fiind distrus acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 40mp. Nu au existat persoane care să solicite consult medical.

Tot în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pompierii din cadrul Gărzii Băișoara au intervenit pentru a acorda primul ajutor calificat unui tânăr, în urma ieșirii în afara părții carosabile a unui autoturism, în localitatea Liteni.

La fața locului au fost dislocate o autospecială și un echipaj SMURD, care au găsit tânărul de cca 20 de ani, ieșit în afara mașinii. Acesta a fost transportat la spital de către echipajul SMURD pentru investigații și îngrijiri de specialitate, în stare de conștiență și cooperant.

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit sâmbătă, 30 aprilie a.c., pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o casă de locuit de pe strada Vlădeasa. Două autospeciale pentru stins incendii și un echipaj SMURD au fost dislocate la fața locului, unde au găsit un imobil cu o suprafață de aproximativ 30 mp cuprins în totalitate de flăcări.

O tânără în vârstă de 20 de ani a fost consultată de către echipajul SMURD, fără a fi transportată la spital. Operațiunile pentru stingerea incendiului au durat mai bine de o oră, fiind limitată extinderea acestuia la o casă mobilă situată în apropierea structurii cuprinse de flăcări. Cauza probabilă a incendiului a fost utilizarea lichidelor combustibile pentru aprinderea focului din sobă.

Duminică dimineața, 1 mai a.c., pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un fost grajd dintr-o gospodărie situată în localitatea Silivaș. Intervenția s-a desfășurat în colaborare cu Serviciul pentru Situații de Urgență Gherla, iar în momentul sosirii la fața locului pompierii au găsit anexa cuprinsă în totalitate de flăcări.

Operațiunile pentru stingerea incendiului au durat mai bine de o oră, fiind limitată propagarea acestuia mai departe de limitele în care a fost găsit. Nu au existat persoane care să solicite consult medical, iar cauza probabilă a incendiului au fost scânteile purtate de vânt de la un foc deschis din gospodărie.

O misiune de amploare a fost tot duminică, în jurul orei 16:00. Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit la un incendiu care a cuprins un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de locuințe cu patru nivele, situat pe strada Stejarului, localitatea Florești. La fața locului au fost dislocate 4 autospeciale pentru stins incendii, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD.

Flăcările au fost lichidate imediat ce forțele de intervenție au ajuns la fața locului, iar un bărbat ce prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare și a feței a primit primul ajutor calificat de la echipajul SAJ. Acesta a fost transportat la spital în stare de conștiență și cooperant.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.