Peste 60 de pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la hala unui gater

Marți, 10 Mai 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Peste 60 de pompierii au intervenit la un incendiu izbucnit la hala unui gater | imaginea 1 Peste 60 de pompieri militari şi civili au intervenit, vineri, 6 mai a.c., cu zece autospeciale de stingere, timp de aproape şase ore, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la hala unui gater din localitatea Sub Cetate, comuna Zetea, flăcările producând pagube evaluate la circa 2.750.000 lei.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la hala gater, pe o suprafaţă de aprox. 500 mp şi la cheresteaua aflată în exteriorul şi interiorul halei, cu pericol de propagare la o cisternă de combustibil aflată în imediata apropiere.

În urma incendiului, au ars: hala gater, pe o suprafaţă de circa 500 mp, 200 metri cubi de cherestea răşinoase, 20 metri cubi de rumeguş, documente personale ale muncitorilor, aflate în vestiar, documente din arhivă.

S-au deteriorat utilaje de producţie, aproximativ 200 metri cubi de cherestea, instalaţia electrică, o remorcă, rampe de alimentare şi evacuare şi diverse scule. În urma intervenţiei pompierilor, s-au salvat bunuri materiale în valoare de aproximativ 4.000.000 lei. Pagubele totale au fost evaluate la circa 2.750.000 lei.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs în urma defectării pe timpul exploatării a unui motor electric. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompieri militari și civili din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc şi de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Zetea, Brădeşti, Satu Mare, Dealu şi Vărşag. Pompierii civili de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Zetea au rămas în supraveghere, pe timpul nopții, pentru evitarea reaprinderii unor focare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.