Pirothenicienii ISU Călăraşi au distrus 21 de elemente de muniţie

Marți, 17 Mai 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Pirothenicienii ISU Calarasi au distrus 21 de elemente de munitie | imaginea 1 Joi, 12 mai a.c., pirotehnicienii din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au distrus mai multe elemente de muniţie rămasă neexplodată, descoperite în ultimele 12 luni pe teritoriul județului.

În intervalul orar 09.00 – 13.00, echipajul de specialişti pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași s-a deplasat pe raza localităţii Radu Negru, comuna Modelu, pentru distrugerea mai multor proiectile de diferite calibre (trei grenade defensive, 17 proiectile explozive de diferite calibre şi o rachetă germană).

În cadrul acestei operaţiuni de asanare, specialiştii pirotehnicieni au folosit T.N.T. (trinitrotoluen), pentru distrugerea muniției, misiunea pirotehnică finalizându-se cu succes.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.