Respect, Plutonier adjutant Siclovan Petru!

Vineri, 13 Mai 2022Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Respect  Plutonier adjutant Siclovan Petru | imaginea 1 Salvatorii adevărați sunt mereu la datorie! Plutonierul adjutant Siclovan Petru, pompier la ISU Arad, a fost vineri dimineaţă, 6 mai a.c., protagonistul unei întâmplări care a avut drept urmare salvarea vieţii unui om.

Pompierul se afla la volanul autospecialei ATPVM (autospecială pentru transport persoane și victime multiple) intr-o misiune de conducere și verificare a secțiilor ATI, când, la ieşirea din sensul giratoriu de la Podgoria, in drept cu stația de autobuz, a observat cum persoanele din stație ii făceau semne insistente cu mâna, rugându-l să oprească.

Când s-a apropiat, a văzut prăbuşit un bărbat în stare de inconştienţă. Prezenţa sa de spirit a făcut să treacă imediat la verificarea funcţiilor vitale, care arătau că bărbatul, în vârstă de 60 de ani, nu le mai avea.

Pur şi simplu nu respira, fapt pentru care l-a aşezat în poziţie orizontală şi a început imediat să-i aplice manevrele de prim ajutor şi masajul cardiac. Manevrele de resuscitare a fost executate până la sosirea echipajului SMURD, care a preluat victima pentru a fi transportată la cea mai apropiată unitate de primire urgențe.

Promptitudinea cu care a acţionat plutonierul adjutant Șicolvan Petru a făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte. Subofiţerul are o experienţă de peste 16 ani ca pompier profesionist. În prezent, acesta îşi desfăşoară activitatea la Detașamentul de Pompieri Arad, în funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.