Salvator şi în timpul liber - Respect, Laurenţiu!

Marți, 31 Mai 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Salvator si in timpul liber   Respect  Laurentiu | imaginea 1 Laurențiu este un simplu pompier timișorean. În anul 2007, el s-a alăturat familiei salvatorilor timișeni.

În ultimii ani, Laurențiu a devenit foarte cunoscut drept Foto Lau, fotograful pompier care surprinde imagini extraordinare din timpul intervențiilor sau diverselor evenimente la care participă colegii săi. Sâmbătă, 28 mai a.c., colegii l-au rugat pe Foto Lau să stea și el în fața aparatului ca să-i facă o poză, deoarece doresc să-l cunoașteți și voi.

Vineri, 27 mai a.c., aflându-se în timpul liber, Laurențiu a fost martorul unui accident rutier în localitatea Giroc. Chiar în fața sa, un tânăr s-a răsturnat cu ATV-ul și a rămas întins pe șosea. Fără să stea pe gânduri, s-a apropiat de victimă și a încercat să vorbească cu aceasta.

A rugat un trecător să-l ajute să-i țină capul în poziție de siguranță, în timp ce el transmitea informațiile necesare colegilor din dispecerat. Până la sosirea echipajului de prim ajutor, Laurențiu a monitorizat semnele vitale ale tânărului care avea o stare alterată de conștiență și prezenta leziuni la nivelul capului.

La sosirea ambulanței, Laurențiu a predat victima conștientă: “Băieți, aveți grijă de el că cel mai probabil are o fractură la nivelul craniului”. Laurențiu este un simplu pompier care rămâne salvator și în timpul liber. Este un pompier pentru care misiunea salvării de vieți nu se termină la poarta subunității, ci continuă în viața de zi cu zi.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.