Cinci incendii de vegetaţie în doar 24 de ore

Marți, 28 Iunie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Cinci incendii de vegetatie in doar 24 de ore | imaginea 1 STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE USCATĂ!

Majoritatea incendiilor de vegetație au drept cauză utilizarea focului deschis în spații deschise. Este nevoie ca cetățenii să conștientizeze faptul că arderile necontrolate au întotdeauna consecințe grave asupra mediului înconjurător și chiar a populației.

Cu fiecare incendiu de vegetație se distruge microfauna, aerul este poluat și multe animale mor sau le este distrus habitatul natural.

În plus, chiar dacă par situații ușor de gestionat, salvatorii se luptă cu flăcările ore întregi, de multe ori în locuri greu accesibile sau impracticabile pentru autospeciale, în condiții de temperaturi ridicate sau pe timpul nopții, pentru a evita extinderea focului la locuințe, adăposturi pentru animale sau zone împădurite.

În interval de 24 ore, pompierii Secției Brad și ai Secției Ilia au fost solicitați să intervină la 5 astfel de incendii, în urma cărora au ars 2.5 ha de vegetație uscată, 1.5 ha de pășune împădurită și aproape 1 ha de litieră. Cinci salvatori aflați în timpul liber li s-au alăturat colegilor, de bună voie, înțelegând riscurile acestor arderi necontrolate, în condiții de vânt și temperaturi ridicate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.