Doi tineri curajoşi au ajutat în lupta cu flăcările

Sâmbătă, 25 Iunie 2022Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrita-Nasaud

Doi tineri curajosi au ajutat in lupta cu flacarile | imaginea 1 “— Ionela, te rog să te încadrezi să vii după mine la ora 4, vreau neapărat să mergem la un incendiu foarte mare, mi s-a făcut pielea de găină când am văzut câte mașini au plecat și vreau să fiu acolo!
— Bine, termin până atunci! Dar vin cu tine!”

Așa a decurs conversația dintre cei doi tineri, Alex Halastaon, soldat profesionist din ISU Bistrița–Năsăud, și Ionela Hangan, prietena lui. Puțin după ora patru, Ionela a ajuns la unitate și în câteva secunde erau pe drum spre Sântioana, o localitate situată la 25 de km de Bistrița.

Pe drum se gândea să nu fie certat de colegi, pentru că ultimul modul de pregătire va fi gata doar peste două săptămâni.

“— Vreau să ajut oamenii ăia, am auzit prin stație că e vânt puternic și focul s-a extins la patru gospodării.

— Știu că vrei, de asta sunt aici cu tine. Știu cât ți-ai dorit să ajungi pompier, tocmai pentru misiuni din astea. Doar că prima ta misiune reală va fi alături de mine ! Ai grijă pe acolo pentru că sunt cu ochii pe tine!”, l-a avertizat grijulie Ionela.

Alex și Ionela, doi tineri de 20 de ani, au stat patru ore și au ajutat colegii, pompieri militari și voluntari, dar și întreaga comunitate din Sântioana să lupte cu flăcările ce au distrus peste 1000 mp din patru gospodării. Ca și Alex, mai mulți pompieri militari care locuiesc în localitățile din apropiere, aflați în timpul liber, au venit să-și ajute colegii.

“— Lăsați-l si pe el la furtun”, a strigat comandantul lui! “Este de-al nostru, încă nu-l cunoașteți. Acum își dă botezul focului. Alex, rămâi aici și nu lăsa flăcările să treacă. Nu-ți fie frică, suntem lângă tine să-ți asigurăm spatele.”

Nu îi era frică, se simțea în siguranță și mai mult, avea confirmarea că și-a găsit menirea, să ajute pe cei din jur în situații limite. Ionela nu l-a scăpat din ochi, în timp ce aducea apă de băut din vecini, să mai aline setea pompierilor de la căldura infernală. Mai mult, curiozitatea a împins-o în spatele lui Alex, pe finalul intervenției, să-l ajute la refularea apei.

Cei doi tineri formează un cuplu de mai bine de un an de zile, au planuri mari împreună și sunt un adevărat exemplu pentru toți.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.