Doi tineri și-au pierdut viața, după ce au mers la scăldat

Vineri, 10 Iunie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Doi tineri si au pierdut viata  dupa ce au mers la scaldat | imaginea 1 Doi tineri de 17 și 18 ani și-au pierdut viața, în ultimele zile, după ce au mers la scăldat în apele Dunării și pe Canalul Plantelor. Aceștia au fost găsiți de scafandri și, din păcate, nu au mai putut fi salvați…

Astfel de tragedii se întâmplă aproape în fiecare an. În 2020, de exemplu, alte 10 persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 60 de ani, s-au înecat în aceleași locuri, dar și la Groapa de Cenușă, în apele râului Argeș, în barajul de la Mihăilești, Balta Albele sau în lacurile formate de balastiere.

De cele mai multe ori, astfel de tragedii se produc fie din cauza faptului că persoanele respective nu știu să înoate foarte bine, fie intră în ape în care curenții sunt puternici sau în locuri unde nivelul apei se schimbă brusc și nu mai reușesc să iasă la suprafață.

Nu vă puneți viața în pericol!

  • Mergeți doar în locurile special amenajate pentru înot. Acolo, nivelul apei este marcat și sunteți în siguranță.
  • Nu intrați singuri în apă dacă nu știți să înotați și nu vă îndepărtați de mal!
  • Nu intrați în râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, iar curenții puternici!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.