Incendiu generalizat la un adăpost de animale

Vineri, 17 Iunie 2022Mehedinţi
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinţi

Incendiu generalizat la un adapost de animale | imaginea 1 În cursul zilei de marți, 14 iunie a.c., trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în localitatea Dâlbocița din comuna Ilovăț.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta generalizat la un adăpost de animale și la mai multe anexe gospodărești, aparținând mai multor proprietari, riscând să se extindă la construcțiile aflate în imediata apropiere.

Pompierii mehedințeni au depus eforturi susținute, timp de circa cinci ore, pentru a limita și stinge incendiul, care, din cauza vântului puternic, risca să se extindă cu repeziciune. La intervenție au participat și voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ilovăț, împreună cu primarul comunei și șeful SVSU.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime, iar animalele din gospodărie au fost salvate. Au ars un adăpost de animale (grajd), cinci anexe gospodărești, cinci saivane de oi, șapte tone de plante furajere și 31 metri cubi lemn de foc.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de crearea din culpă a condițiilor de a genera incendiu, motiv pentru care proprietarul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Pompierii mehedinţeni fac apel la cetățeni să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate sau poate pune în pericol chiar viața persoanelor. Salvatorii atrag atenția că în condiții de vânt puternic, flăcările își pot schimba direcția, riscând să se propage la gospodării.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.