Incendiu la şura unei gospodării

Sâmbătă, 25 Iunie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendiu la sura unei gospodarii | imaginea 1 Duminică după-amiază, 19 iunie a.c., pompierii Detașamentului Orăștie și ai Gărzii de Intervenție Geoagiu s-au mobilizat cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, în localitatea Aurel Vlaicu, acolo unde un incendiu a izbucnit într-o șură a unei gospodării.

Până la sosirea forțelor de intervenție, vecinii au încercat să acționeze pentru limitarea incendiului, însă fără rezultat. În momentul în care pompierii militari au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta violent, atât la acoperișul șurii, cât și la o altă clădire aflată în construcție, pe o suprafață totală de aproximativ 150 mp.

Din cauza cantităților mari de materiale combustibile aflate în șură și în anexă, a existat un real pericol de propagare a focului și la cele două case învecinate.

Strădania pompierilor militari a făcut însă ca incendiul să fie localizat și lichidat, reușindu-se totodată salvarea animalelor din gospodărie, precum și a unui utilaj agricol, aflat în curte. De asemenea, în timpul intervenției, salvatorii au depistat în anexă o butelie încărcată, pe care, după răcire, au evacuat-o din zona afectată, eliminând astfel pericolul de explozie.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime surprinse de incendiu, iar la finalizarea misiunii, salvatorii au fost fericiți să primească mulțumirile tuturor vecinilor. Cauza declanșării incendiului este în curs de stabilire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.