Locomotivă în flăcări, la Videle

Marți, 28 Iunie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Locomotiva in flacari  la Videle | imaginea 1 Miercuri, 22 iunie a.c., în jurul orei 14.45, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 că în zona de triaj a stației CFR Videle, la locomotiva electrică a unui tren de transport persoane a izbucnit un incendiu.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului s-au deplasat imediat cinci echipaje de pompieri, cu trei mașini de stingere, o autocisternă și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj medical din cadrul SAJ Teleorman.

La sosirea salvatorilor, din tren se autoevacuaseră aproximativ 250 de persoane, care nu necesitau îngrijiri medicale, iar incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la locomotiva electrică a trenului, afectând parțial și un vagon de călători.

După ce pompierii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, cu sprijinul autorităților locale din Videle și Blejești, toți călătorii au fost transportați înapoi în stația CFR din Videle, cu șapte microbuze.

Valoarea pagubelor, reprezentând cca. 70% din locomotiva distrusă de foc și 20% din primul vagon de călători, a fost estimată la aproape 200.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 500.000 de lei.

Din primele verificări efectuate, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unei defecțiuni la sistemul electric al locomotivei. Concluzionând misiunea, se adresează mulțumiri tuturor călătorilor implicați în acest eveniment, care prin modul lor de acțiune au manifestat responsabilitate și spirit civic față de semeni.

De asemenea, se adresează felicitări autorităților locale din Videle și Blejești, care s-au implicat total pentru ajutorarea oamenilor, dar și celorlalte instituții care au avut un rol activ în gestionarea acestei situații de urgență: Poliție, Jandarmerie, SAJ și CFR!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.