Locuință cuprinsă de flăcări, în Alexandria

Marți, 21 Iunie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Locuinta cuprinsa de flacari  in Alexandria | imaginea 1 Miercuri seară, 15 iunie a.c., în jurul orei 19.00, alarma de la Detașamentul de Pompieri Alexandria a sunat prelung, semn că un incendiu a izbucnit în raionul de intervenție al subunității. “La Buzescu, o locuință P+1 cuprinsă de foc, posibil două victime în interior”, era mesajul primit pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ Teleorman au plecat imediat spre locul indicat de apelant pentru salvarea persoanelor și bunurilor materiale ale cetățenilor.

Din fericire, la fața locului salvatorii au constatat că informația privind cele două victime nu se confirmă, însă incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la întreaga locuință și la prelata unui autotren, cu posibilitatea extinderii la capul tractor al acestuia și la mai multe bunuri din apropiere.

Prin dispozitivul de intervenție realizat, pompierii au reușit să localizeze rapid incendiul în limitele găsite, iar cu ajutorul cetățenilor, care s-au mobilizat exemplar, capul tractor al tirului a fost salvat și îndepărtat de lângă focar.

Între timp, în sprijinul celor două echipaje de stingere de la Alexandria, a sosit încă un echipaj de intervenție, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă de mare capacitate (9000 l), din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede.

După aproximativ două ore, focul a fost stins în totalitate. Au ars ori au fost deteriorate de incendiu acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn acoperită cu tablă, pe o suprafață de cca. 120 mp, un bidon mare din plastic, mai multe materiale textile, o betonieră, prelata de pe autotren și o semiremorcă în proporție de cca. 30%.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 25000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei. Din primele verificări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile, a reieșit că incendiul a izbucnit la nivelul bucătăriei, de la un scurtcircuit electric, focul extinzându-se prin fereastră la prelata de pe autotren și apoi la acoperișul locuinței.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.