Misiuni pe teritoriul județului - Accidente şi salvare de animal

Marți, 14 Iunie 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Misiuni pe teritoriul judetului   Accidente si salvare de animal | imaginea 1 În perioada 07 – 08 iunie a.c., pompierii argeșeni au gestionat un număr de 31 de misiuni pe teritoriul județului.

La ora 09:24, un accident rutier s-a produs între două autoturisme pe raza localității Bradu. Au intervenit pompierii de la Detașamentele Bradu și Pitești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

În urma incidentului, a rezultat o victimă în vârstă de 57 de ani, șoferul unuia dintre autoturisme, găsită de către paramedici în stare de șoc post traumatic. Victima a fost transportată la spital de către un echipaj mixt SMURD – SAJ, iar pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la fața locului.

La ora 16:35, un incident rutier s-a produs în comuna Drăganu, Prislopul Mare, în care au fost implicate trei autoturisme. La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul Pitești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru asigurarea zonei împotriva izbucnirii unui posibil incendiu.

În urma evenimentului, o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 80 de ani, a fost preluată de către un echipaj al SAJ.

La ora 17:09, paramedicii SMURD de la Detașamentul de Pompieri Mioveni, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, au fost solicitați să intervină pentru a acorda îngrijiri medicale și transporta la spital o persoană de sex feminin, în vârstă de 78 de ani, posibil căzută de la etajul 2 al unui bloc de pe strada Mihai Eminescu din orașul Mioveni.

Pacienta a fost găsită conștientă și prezenta dureri la nivelul coloanei și mai multe răni la nivelul corpului, fiind preluată de către echipajul SAJ.

La ora 17:52, pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni au intervenit pentru salvarea unui cal rămas blocat cu picioarele din spate sub un podeț de pe raza localității Călinești. Pentru extragerea acestuia, salvatorii s-au folosit de mijloacele din dotarea autospecialei de intervenție, animalul fiind scos în siguranță.

La ora 21:23, un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit la un accident rutier produs pe raza comunei Bascov, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, pompierii asigurând la locul evenimentului măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

La ora 03:53, echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă a fost solicitat să intervină la un operator economic din localitatea Oarja, pentru a asigura asistență medicală în cazul unei persoane de sex masculin în vârstă de 35 de ani, care ar fi fost prinsă din zona toracelui de o bandă.

Pacientul a fost găsit extras și în stare de semiconștiență, prezentând mai multe leziuni. După monitorizarea și acordarea îngrijirilor medicale, victima a fost transportată la spital. Totodată, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 21 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.