Nu există misiune imposibilă!

Marți, 14 Iunie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Nu exista misiune imposibila | imaginea 1 Joi, 9 iunie a.c., ora 17.42. Apel la 112:

  • Bună seara! Sunteți ISU?
  • Dispecer de serviciu: Bună seara! Vă rog să spuneți ce urgență aveți?

La celălalt capăt al firului, o voce transmite: avem o problemă! Un cetățean este urcat la balcon, etajul 2 și spune că se aruncă, pare să fie de ceva timp acolo!
- Nu vă panicați! Echipajele de intervenție vor sosi în câteva minute.

Dispecerul de serviciu către subunitate: Anunțați forțele de intervenție să se deplaseze de urgență la locul evenimentului, în municipiul Iași. Veți primi nota de anunțare imediat. În decurs de 1 minut forțele de intervenție părăsesc poarta unității.

După aproximativ 4 minute sunt în dispozitiv de intervenție, dar perna pneumatică nu poate fi amplasată din cauza autoturismelor parcate și a pilonilor montați pe marginea trotuarului.

Echipajele poliției încearcă să discute cu persoana (victima). Unul dintre polițiști îl strigă pe nume…Marius! Dar, Marius declara că dorește să discute cu pompierii. Negociatorul era pe drum…Atunci, un tânăr pompier, Ovidiu, l-a rugat să discute cu el. Marius a fost înțelegător și îi spunea că are încredere în pompieri.

Ovidiu (tânărul pompier) îi transmite: Nu se merită să faceți acest lucru! Nu se merită să vă aruncați! Eu vă pot demonstra că veți avea încredere în mine, veți avea încredere în toți cei care suntem aici.

Marius (victima): Eu nu am încredere decât în pompieri! Atât!
- Ovidiu: Urc eu către dumneavoastră! Vă pot demonstra că eu am încredere în dumneavoastră, la fel poate fi, și invers!

“Urc scările, treaptă cu treaptă cu gândul să nu eșuez, simțeam că o să aibă încredere în mine. În urma mea urcau și polițiștii. Ajuns la ușă, Marius îmi deschide, era speriat, dorea să închidă, ulterior s-a resemnat.

După câteva minute de negocieri am coborât împreună, iar Marius a fost transportat la spital. Cine știe câți de Marius vor fi! Totuși, a fost un caz fericit din câte am văzut din decembrie 2017”, spune Ovidiu.

La ora 18.50, toate forțele de intervenție se retrag în unitate cu satisfacția încrederii și a reușitei unei misiuni. Colegii i-au mulțumit lui Ovidiu pentru prezența de spirit și inițiativă în salvarea de vieți omenești! Audacia et Devotio!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.