Peste 140 de pompieri și paramedici hunedoreni, la datorie de Rusalii

Marți, 21 Iunie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Peste 140 de pompieri si paramedici hunedoreni  la datorie de Rusalii | imaginea 1 În perioada minivacanței de Rusalii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a monitorizat permanent evoluția dinamicii din teren și a intervenit prompt în sprijinul comunității.

În fiecare zi, peste 140 de pompieri și paramedici hunedoreni s-au aflat la datorie, intervenind la un număr de 77 de situații de urgență semnalate. Din fericire, nu au fost înregistrate evenimente deosebite în urma avertizărilor hidrometeorologice emise în aceste zile.

Cele mai multe dintre misiuni au fost reprezentate de cazurile de natură medicală. Paramedicii SMURD au răspuns la 66 de astfel de cazuri.

În ceea ce privește incendiile, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Lupeni au fost solicitați sâmbătă, 11 iunie a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hornul unei case din localitatea Câmpul lui Neag.

Un alt incendiu, ce a avut loc într-un apartament situat la parterul unui bloc din municipiul Orăștie, a fost semnalat duminică, 12 iunie a.c., printr-un apel la numărul unic de urgență 112.

Intervenția rapidă a pompierilor militari a făcut ca focul să fie lichidat la timp, fără a fi puse în pericol și locuințele învecinate. Nicio persoană nu a fost afectată în cele două incendii, fiind înregistrate doar pagube materiale.

Tot duminică, salvatorii Secției Brad au intervenit în localitatea Șesuri, comuna Bucuresci, unde un tractor s-a răsturnat. Victima a fost degajată și a primit ajutor medical la locul evenimentului, iar ulterior a fost transportată la spital.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.