Pui de căprioară găsit într-un șanț pe o stradă din Iaşi

Marți, 14 Iunie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Pui de caprioara gasit intr un sant pe o strada din Iasi | imaginea 1 Lumea animalelor ne oferă lecții impresionante și prețioase nouă, oamenilor. Este şi povestea unui pui de căprioară găsit într-un șanț unde urma să fie introduse utilitățile, din zona de pe strada E. Hurmuzachi.

Puiul de căprioară, doar de câteva zile, alături de mama sa au părăsit zona împădurită din imediata apropiere și s-au apropiat de case. Șanțul din zonă l-a făcut captiv. Imediat o persoană de bună credință a sunat la 112 și un echipaj de primă intervenție s-a deplasat pentru salvarea micuțului animal.

După scoaterea acestuia, pompierii militari au intrat câteva sute de metri în pădure pentru a elibera puiul în habitatul său natural, urmăriți îndeaproape de către mama sa, altfel, ar fi putut muri de foame.

Specialiștii transmit că puii sănătoşi găsiţi în păduri sau parcuri nu trebuie luaţi de acolo. Nu sunt abandonaţi, de cele mai multe ori mama este doar plecată după hrană. Iezii culeşi din natură trebuie eliberați în mediul lor natural, doar când sunt răniți va trebui acordat ajutorul medical.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.