Respect, Căpitan Alin Moldovan și Sublocotenent Adrian Săcărea!

Sâmbătă, 25 Iunie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Respect  Capitan Alin Moldovan si Sublocotenent Adrian Sacarea | imaginea 1 — Adi, încetinește, că iar am dat de coloană. - Cred că este un accident în față!

— Pornește sirena și girofarul! Nu se văd salvatorii, cred că acum s-a întâmplat. Trebuie să îi ajutăm pe oamenii de acolo! Sună la 112, spune că suntem la ieșirea din Azuga, spre Brașov!

“Uneori, în meseria noastră, asistăm la imagini cu adevărat teribile, dar atunci este momentul când dragostea față de semeni și instinctul de salvator te determină să dai ce ai mai bun.”

— Alin, rămân eu la prima mașină! Mergi tu la a doua. Cum s-a apropiat, un bărbat, vizibil în stare de șoc, l-a strigat: - Ești pompier? Salvează-i! Înăuntru este soția și copilul!

— Stați liniștit! Pentru asta suntem aici. - Adrian, adu repede din mașină butelia de oxigen și gulerele cervicale!

— Avem nevoie și de defibrilator? - Nu, dar mama este încarcerată și simt miros de benzină. Scoate repede bornele.

— Sunt aici să vă ajut. Știu că vă doare, dar o să vă scoatem repede de aici. Aveți încredere în mine. Dacă vă este teamă, vă rog să mă țineți de mână.

În timpul acesta, Adrian le-a pansat rănile și a deconectat bornele bateriilor, pentru a evita un incendiu. Împreună cu echipajele sosite, Alin și Adrian au descarcerat mama și au deblocat copilul. Când i-au urcat în ambulanță, mama încă îi ținea mâna colegului salvatorului. “Vă mulțumesc, ați fost niște îngeri!”

Căpitan Alin Moldovan și sublocotenent Adrian Săcărea sunt instructori la Centrul Național de Formare Formatori în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din Mureș și au o vechime impresionantă în gestionarea acestor situații.

Cei doi nu pleacă niciodată la drum fără un “minim” de echipamente: rucsac de prim ajutor, defibrilator, butelie de oxigen, gulere cervicale, atele, cască, costum de protecție.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.