Respect, Locotenent Șerban Alexandru și Sergent major Chirilă Răzvan!

Duminică, 05 Iunie 2022Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Respect  Locotenent Serban Alexandru si Sergent major Chirila Razvan | imaginea 1 Misiunea pompierilor militari nu se termină niciodată, ei luptă continuu pentru salvarea vieților și a bunurilor, chiar și atunci când programul de lucru se încheie!

Pompierii sibieni, Lt. Șerban Alexandru și Sg. maj. Chirilă Răzvan, din cadrul ISU Sibiu-Stația Agnita, au arătat încă o dată devotamentul cu care își practică meseria. După o misiune încheiată la Vama Siret, în sprijinul persoanelor refugiate, cei doi colegi se îndreptau spre casă, cu gândul la bucuria revederii celor dragi.

Fără să știe însă, misiunea lor nu se încheiase! În drumul lor, între localitățile Acățari și Corunca s-a petrecut un grav accident rutier. Panica plutea în aer, iar acest tablou era cunoscut pentru cei doi pompieri. Nu aveau nicio îndoială că ceva rău se întâmplase!

Din momentul apropierii de zona în care s-a produs accidentul, cei doi au decis să oprească microbuzul cu care se deplasau și să facă ce știu mai bine: să intervină și să facă tot ce este necesar pentru a salva vieți și pentru a diminua pagube.

Prin aglomerația de persoane, zgomotul panicii și țipetele victimelor, o flacără își făcea apariția în una dintre mașini. Doar o privire au schimbat cei doi salvatori, iar în câteva secunde unul a întrerupt alimentarea electrică a autoturismului, iar celalalt a deschis extinctorul și a stins flacăra ce amenința viața persoanelor încarcerate.

Sirenele se apropiau, iar colegii pompieri ai ISU Mureș au intervenit cu promptitudine și eficiență. Plt. Șerban Alexandru și sg. maj. Chirilă Răzvan sunt angajați în cadrul ISU Sibiu, din anul 2020, ambii fiind conducători de autospeciale la Stația Agnita.

Respect  Locotenent Serban Alexandru si Sergent major Chirila Razvan | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.