Respect, Plutonier adjutant Daniel Bogdan Savin!

Sâmbătă, 25 Iunie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Respect  Plutonier adjutant Daniel Bogdan Savin | imaginea 1 Se pregătea să petreacă o după-amiază liniștită alături de familie. Era nerăbdător să se joace cu fetița lui de trei ani, dar, la un moment dat, a auzit o femeie strigând: “Nea Vasile a căzut în fântână! Bogdan, vino repede!”

Așa începe povestea acestei zile, ce i-a avut ca protagoniști pe plutonierul adjutant Daniel Bogdan Savin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, și pe nea Vasile, un bărbat de 62 de ani, care poate spune că s-a născut a doua oară. Acesta voia să repare pompa din fântână și când scara s-a rupt a căzut aproape 10 metri în gol.

Salvator cu experiență, Bogdan știa exact ce trebuie să facă pentru a-l ajuta. Mai avusese alte patru cazuri similare în trecut…Diferența era că acum se afla în timpul liber, nu avea la îndemână accesoriile specifice și nici pe colegii săi pompieri.

— Sunați la 112 și cereți ajutor! le-a spus Bogdan oamenilor din jur.

— Nea Vasile, mă auzi? Cum te simți?

— Bogdan, cred ca mi-am rupt piciorul! Abia mai pot sta!

— Te rog, nu intra în panică! Cobor imediat și te scot de acolo!

Bogdan a mers repede până acasă, a luat două hamuri și două centuri și, ajutat de câțiva oameni, mulți în vârstă, a coborât în fântână.

— Țineți bine frânghia, nea Vasile are nevoie de noi toți!

…și a coborât…
— Te rog să reziști! Acum îți pun centura, hamul și cât ai clipi te scot de aici.

Au trecut maxim 15 minute de când Bogdan a aflat de necazul lui nea Vasile. Ajutat de vecini și de pompierii voluntari din comuna Cândești, acesta a reușit să îl salveze pe bărbat.

— Mulțumesc, Bogdan! Fără tine nu aș fi văzut din nou chipul celor dragi, i-a spus nea Vasile când a fost urcat în ambulanță pentru a fi transportat la spital.
Și Bogdan s-a gândit tot la cei dragi, în timp ce îl salva pe nea Vasile.

Iar povestea lui nu se oprește aici…Pe 15 august 2020, a coborât într-o fântână pentru a salva un tanar. În doar 10 minute, a îmbrăcat kitul de salvare, a coborât 22 de metri, a intrat în apa rece și a scos victima la suprafață, cu ajutorul dispozitivului făcut de colegii săi.

10 minute care au însemnat viața unui om, pentru că deja acesta se afla în șoc hipotermic. În urma acestei intervenții, pompierul a primit distincția “Emblema de Onoare a I.G.S.U.” din partea Ministerului Afacerilor Interne.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.