Salvatori la locul potrivit - Respect, Aurel şi Rareş!

Marți, 28 Iunie 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Salvatori la locul potrivit   Respect  Aurel si Rares | imaginea 1 Au plecat de dimineață din Brașov către București. Aveau de predat niște documente la sediul IGSU.

Din față, o mașină a părăsit partea carosabilă, s-a lovit de un cap de pod și s-a răsturnat pe o parte. Imediat, Rareș a apăsat butonul de avarii, a tras pe dreapta și a oprit autoturismul.

— Hai, atât i-a spus lui Aurel, colegul care îl însoțea.

Au traversat drumul și au ajuns imediat la mașina accidentată. Partea din față era grav avariată și ieșea un fum înecăcios.

— Scoate-i repede bornele de la baterie și hai să vedem ce e cu victima. Eu sun la 112.

În câteva secunde accidentul a fost anunțat.

— Cum este doamna?, l-a întrebat Rareș pe Aurel, privind pe geamul lateral spre femeia din mașină. - E stabilă, dar e blocată în scaun. Trebuie să o scoatem cumva.

— Doamnă, mă auziți? - Da, da!
— Vă doare ceva? Picioarele, mâinile le simțiți?

— Nu mă doare nimic, dar nu mă pot mișca. Vă rog să mă scoateți de aici.
— Vom intra la dumneavoastră. Vă rog să stați liniștită.

Între timp în jurul mașinii se strânseseră mai mulți oameni.

— Vă rog să vă depărtați, le-a spus Rareș. Nu ne ajutați cu nimic dacă stați toți strânși aici. De victimă ne ocupăm noi.

Între timp Aurel a identificat cea mai bună soluție pentru a scoate victima.

— Spargem geamul lateral. Cioburile nu vor ajunge la doamna. Dacă intru în mașină o vom scoate pe ușa din față. Am nevoie să o preiei când o aduc spre ușă.

După câteva minute, victima era scoasă din autoturism în siguranță și era preluată de echipajul SMURD sosit între timp, nu înainte de a se adresa celor doi pompieri: - Vă mulțumesc frumos. Cred că am făcut un atac de panică și nu mai rezistam mult în mașină. Vă mulțumesc!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.