Un localnic vigilent și o intervenție contracronometru

Vineri, 17 Iunie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Un localnic vigilent si o interventie contracronometru | imaginea 1 O întâmplare cu final fericit. A început cu o pereche de papuci văzuți lângă o fântână, un localnic vigilent și a continuat cu o intervenție contracronometru pentru salvarea unei vieți.

Echipajele de pompieri din Darabani și Dorohoi s-au mobilizat imediat. Nu știau exact ce vor găsi la fața locului, doar că o persoană era într-o fântână și avea nevoie urgentă de ajutor. Odată ajunși, comandantul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, care a coordonat întreaga acțiune, a strigat-o pe femeie pentru a vedea cum se simte. Aflase că o cheamă Catinca și că are 82 de ani.

“Nu mi-a răspuns. Cred că era foarte speriată. Era căzută în fântână, la o adâncime de aproximativ șase metri. Atunci ne-am dat seama că pentru a o scoate de acolo, unul dintre noi trebuie să coboare în acea fântână. Și l-am ales pe Răzvan, unul dintre colegii noștri”, a povestit Lt. col. Sorin Constantin Barbacariu, coordonatorul acțiunii.

Salvatorul a coborât în fântână și, ajutat de colegi, a reușit să o aducă pe femeie la suprafață. Aceasta era în hipotermie, dar conștientă. A fost preluată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță aflat la fața locului și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.