Zeci de intervenții în sprijinul cetățenilor

Duminică, 05 Iunie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Zeci de interventii in sprijinul cetatenilor | imaginea 1 În noaptea de duminică spre luni, 30 mai a.c., ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase care s-au manifestat cu intensitate foarte mare la nivelul județului Teleorman, în special în zona municipiilor Turnu Măgurele și Roșiorii de Vede, pentru care Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting de COD ROȘU, au fost înregistrate 63 de situații de urgență.

Peste 50 de pompieri militari teleormăneni, alături de autoritățile locale și cele din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, cu rol în gestionarea evenimentelor generate de fenomenele meteorologice periculoase, coordonate de către Prefectul Județului Teleorman, dl. Epure Haralambie și Prim Adjunctul Inspectorului-Șef al ISU Teleorman, lt. col. Pîngă Florin, au acționat în mod integrat, în sprijinul populației, astfel:

⭕ pentru degajarea a 35 de copaci doborâți de vântul puternic în municipiul Turnu Măgurele, unul în Roșiorii de Vede, unul în Nenciulești și unul în localitatea Putineiu;

⭕ pentru îndepărtarea unui TIR răsturnat pe carosabil în municipiul Turnu Măgurele;

⭕ pentru degajarea unui stâlp de electricitate căzut pe carosabil în zona municipiului Turnu Măgurele;

⭕ pentru îndepărtarea elementelor de construcție doborâte de vânt, constând în 7 acoperișuri și o baracă, toate în Turnu Măgurele;

⭕ pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe 14 autoturisme, în municipiul Turnu Măgurele;

⭕ pentru degajarea copacilor și elementelor de construcție de pe patru conducte de gaz, avariate, în municipiul Turnu Măgurele.

Având în vedere numărul mare de avarii la rețeaua de electricitate a municipiului Turnu Măgurele și a faptului că remedierea acestora poate fi efectuată doar într-o perioadă mai mare de timp, s-a solicitat sprijin prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru alocarea unor generatoare electrice din județele limitrofe. Acestea vor fi utilizate la nevoie pentru obiectivele esențiale comunității.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.