A intervenit la un grav accident rutier - Respect, Daniel!

Marți, 19 Iulie 2022Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

A intervenit la un grav accident rutier   Respect  Daniel | imaginea 1 El este Daniel, are 20 de ani și, de curând, este soldat profesionist în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara. Miercuri, 13 iulie a.c., în jurul orei 16:00, în timp ce se întorcea din Severin spre Timișoara, a fost martor la un grav accident rutier pe raza localității Plugova din județul Caraș-Severin.

Tânărul a observat cum, dint-o dată, bucăți de plastic au început să zboare pe asfalt. Fără să stea mult pe gânduri a oprit mașina pe marginea drumului. Cu toate că nu a mai participat la vreo intervenție la accidente rutiere, dar a finalizat cursurile de prim ajutor și descarcerare, Daniel s-a gândit că poate fi de folos. Și chiar așa a fost.

După ce a sunat la 112 pentru a solicita sprijin din partea colegilor, acesta, alături de ceilalți participanți la trafic, a reușit să extragă în siguranță victima încarcerată. Mai mult de atât, după sosirea echipajelor de intervenție, misiunea lui Daniel a continuat, făcându-se util cu tot ce se putea.

Reprezentanţii ISU Timiş îi adresează felicitări şi îşi exprimă bucuria că a ales această nobilă meserie și că, prin această intervenție, a demonstrat că îşi merită locul în echipa salvatorilor timișeni.

“Eram după un TIR și în fața noastră era o coloană de mașini. La un moment dat, tirul din fața mea s-a oprit brusc și am văzut zburând bucăți de plastic pe asfalt. Fără să stau pe gânduri, am pus mașina pe avarii și am tras pe dreapta ca să văd ce s-a întâmplat. Nu vedeam nimic în față, așa că am urcat pe plafonul mașinii și atunci mi-am dat seama de tragedia care s-a produs.

Eu nu am apucat să particip încă la nicio intervenție la accidente rutiere, însă am finalizat cursul de prim-ajutor și descarcerare și am zis că poate pot ajuta cu ceva.

Când m-am apropiat, am văzut că în accident erau implicate un tir și două mașini. În una din mașini era o doamnă cu un copil de vreo 5 ani, ei păreau să fie bine. Erau speriați și aveau câteva traumatisme ușoare. Însă, în cealaltă mașină, situația era destul de gravă. Șoferul era conștient, dar blocat în interiorul mașinii, iar pasagerul din dreapta era încarcerat și sângera destul de abundent.

Am sunat la 112 și am solicitat sprijinul colegilor din Caraș. Alături de alți participanți la trafic, am forțat ușa șoferului și am reușit să-l scoatem cu bine. Ca să nu provocăm alte leziuni victimei încarcerate, am rugat pe cineva să-i fixeze bine capul și i-am monitorizat funcțiile vitale până au ajuns colegii cu echipamentele de descarcerare.

Când au ajuns echipajele de intervenție, am încercat să mă fac util cu tot ce am putut. Nu a fost deloc ușor. Fiind primul accident la care am intervenit și mai ales că eram singur, nu aveam colegii care să mă ajute, a fost destul de greu să îmi păstrez calmul și să acționez prompt. Dar acum, sunt mai convins ca niciodată că am făcut cea mai bună alegere atunci când am decis să devin pompier”, a povestit Daniel, vizibil emoționat.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.