Cine salvează o viață salvează o lume întreagă!

Vineri, 15 Iulie 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Cine salveaza o viata salveaza o lume intreaga | imaginea 1 În cazul unui stop cardio-respirator, orice secundă care trece fără ca inima să pompeze sânge poate însemna viață sau moarte. Șansele de supraviețuire cresc dacă se începe imediat resuscitarea. După apelul la 112, fiecare dintre noi poate aplica câteva gesturi simple care să-l salveze pe cel aflat în stop cardio-respirator.

Marţi, 12 iulie a.c., a fost unul dintre sutele de cazuri medicale fericite, unde secundele importante au fost valorificate, iar lupta cu moartea a fost câștigată.

Echipajul de prim-ajutor medical specializat SMURD format din trei paramedici (Plt. adj. Roandă-Arcălean Dănuț, Plt. adj. Platon Adrian-Marius și Plt.adj. Truța Ionel-Lucian), din cadrul Gărzii de Intervenție Nr. 3 Corbu, a intervenit prompt, când victima se afla în stop cardio-respirator, toate eforturile lor concentrându-se asupra salvării vieții persoanei în cauză.

Salvatorii au aplicat de urgență manevrele de resuscitare, iar după minute bune de luptă contracronometru cu viața, inima avea din nou să bată, pacientul fiind mai apoi transportat către o unitate spitalicească, pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impuneau.

Reacția promptă și modul profesionist de aplicare a protocolului de resuscitare, precum și acordarea primelor îngrijiri medicale esențiale, au fost decisive pentru salvarea vieții respectivei persoane.

Aceste aspecte au fost evidențiate chiar de către victimă, într-o scrisoare de mulțumire adresată echipajului SMURD pentru modul exemplar de reacție și tot efortul depus. Se adresează felicitări colegilor care au răspuns rapid acestei situații de urgență, unde secundele au făcut diferența și o viață a fost salvată!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.