Felicitåri, elev Denis!

Vineri, 15 Iulie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Felicit ri  elev Denis | imaginea 1 “— Arde acoperișul! Nu avem acces în pod să lucrăm din interior!
— Băieți, trebuie să intervenim din afară. Îndepărtăm câte o bucată de tablă și răcim zona, dar cu grijă, să nu intre oxigen prea mult!”

În timp ce le spunea asta colegilor, colonelul Romică Mihai, comandantul Detașamentului de Pompieri Botoșani, a observat un pompier care fugea spre scară…Imediat l-a recunoscut. Era Denis, unul dintre elevii Școlii de Pompieri Boldești, care a început practica cu doar o zi înainte. În câteva secunde era sus, parte din echipă.

Hotărât să ducă la bun sfârșit prima lui misiune, Denis a rămas pe acoperișul casei care ardea, nu o oră - două, ci aproape patru ore. “Uite, am adus autofiletanta! Îți trebuie drujba? Țin eu furtunul! Ți-e sete? Aduc acum apă!” - așa a avut grijă de colegii lui, tot timpul.

Fumul înecăcios, flăcările, căldura, nimic nu l-a determinat să renunțe. Avea o misiune și nu oricare, ci prima din cariera lui de salvator. Felicitări unui salvator care şi-a ales meseria cu sufletul!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.