Incendii, accidente rutiere şi misiuni în mediul acvatic

Joi, 07 Iulie 2022Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Incendii  accidente rutiere si misiuni in mediul acvatic | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au desfășurat, la sfârşit de săptămână care tocmai s-a încheiat, 245 misiuni.

👩‍🚒 Acordarea primului ajutor: Echipajele SMURD au intervenit în 194 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare în cazul persoanelor cu afecțiuni medicale.

👩‍🚒 Accidente rutiere: Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 11 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 11 victime, șase dintre ele fiind transportate la unitățile sanitare. O persoană a decedat.

👩‍🚒 Incendii: Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 26 incendii, din care 23 fiind de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer, fiind afectate de flăcări peste 150 hectare.

👩‍🚒 Misiuni în mediul acvatic:

• Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost scos din mare de cetățeni. A primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD din cadrul ISU Constanța și a fost transportat la spital.

• Un alt bărbat în vârstă de 83 de ani, de naționalitate franceză, a fost scos din mare de turiștii care se aflau la plajă, în stațiunea Olimp. Pompierii au efectuat manevre de resuscitare, însă acesta nu a răspuns favorabil.

• Scafandrii ISU Constanța au acționat timp aproximativ o oră pentru căutarea unui bărbat în vârstă de 39 ani, dispărut în Dunăre, în dreptul localității Dunăreni. Medicii SAJ au efectuat protocolul de resuscitare însă, din păcate, răspunsul nu a fost favorbail, bărbatul fiind declarat decedat.

👩‍🚒 Alte misiuni: Tot în weekend, pompierii militari au fost solicitați să acorde sprijin în cazul altor 11 situații: transport persoană supraponderală, deblocare de ușă, asigurări măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter etc.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.