Incendii şi salvare de animale şi persoane din medii ostile vieţii

Marți, 05 Iulie 2022Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Incendii si salvare de animale si persoane din medii ostile vietii | imaginea 1 Pompierii arădeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, salvarea animalelor, salvarea persoanelor din medii ostile vieții, degajarea copacilor căzuți pe carosabil în urma fenomenelor meteo, reprezintă doar câteva exemple dintre cele 112 misiuni desfășurate de salvatorii arădeni, în interval de 72 de ore, perioada 01 - 03 iulie a.c. La nivel județean, 102 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii arădeni, pot fi amintite:

! Pompierii militari din cadrul Detașamentului Ineu, împreună cu pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situațiii de Urgență Bocsig, au fost solicitați să intervină vineri, 01 iulie a.c, în jurul orei 00:30, la un incendiu de baloți, izbucnit în orașul Ineu, la ieșire spre localitatea Șicula.

De îndată, la locul indicat, au intervenit 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscara S42 și un echipaj SMURD. De asemenea, angajații obiectivului au sprijinit intervenția, iar primăria Ineu a dislocat două utilaje împingătoare.

La ajungerea forțelor de interventie, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă. Intervenția promptă a echipajelor a făcut ca 700 de baloți de paie să fie salvați. Au ars aproximativ 600 de baloți. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 7 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul celor 7 incendii care au avut loc în perioada menționată, toate au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată/miriști/culturi agricole).

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.