Incendiu de amploare la vegetația uscată, în Șimleu Silvaniei

Joi, 28 Iulie 2022Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Incendiu de amploare la vegetatia uscata  in Simleu Silvaniei | imaginea 1 Sâmbătă, 23 iulie a.c., în jurul prânzului, pompierii șimleuani au fost solicitați să intervină la un incendiu de amploare la vegetația uscată, în localitatea Șimleu Silvaniei, pe un teren în apropierea unității militare.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent și se propaga cu repeziciune pe mai multe direcții, pe o suprafață extinsă, dezvoltând multiple focare, inclusiv în interiorul pădurii. Au fost solicitate în sprijin și alte forțe din cadrul Secției Șimleu Silvaniei, Detașamentului Zalău și ale Garzii Nușfalău.

Au fost mobilizate forțe: 40 de pompieri militari cu 12 mijloace şi tehnică specifică de intervenție și au fost sprijiniți de pompieri voluntari din Pericei, personal și utilaje din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Șimleu Silvaniei, personal din cadrul Ministerului Apărării Naționale, personal silvic de la Ocolul Măgura, echipaje de poliție și voluntari cu ATV-uri și motocross.

Lupta cu flăcările a fost dificilă din cauza terenului accidentat, condițiilor meteorologice de caniculă și vânt. Cu puțin timp înainte de ora 24.00, cu eforturi considerabile, incendiul a fost lichidat.

Au fost distruse o cabană dezafectată din interiorul pădurii, 5 stupi de albine, material lemnos dintr-o gospodărie și o suprafață totală de aproximativ 71 de hectare, dintre care 18 hectare de fond forestier.

Se adresează mulţumiri pe această cale tuturor forțelor implicate, care, cu eforturi uriașe și dăruire, au contribuit la succesul intervenției. Pomoierii trag um semnal de alarmă și le reamintesc cetățenilor că în perioadele caniculare și de secetă prelungită folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este strict interzis!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.