Instinct de salvator, o calitate a oamenilor curajoși!

Sâmbătă, 30 Iulie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Instinct de salvator  o calitate a oamenilor curajosi | imaginea 1 În ziua sa liberă, Gabriel a reușit să evite o adevarată tragedie, din cauza unui incendiu care a cuprins o gospodărie din localitatea Cetățuia.

“Mai aveam câțiva kilometri până la destinație. Dintr-odată, am văzut cum o femeie se chinuia, din răsputeri, să stingă focul din curtea sa.”

— Am venit să vă ajut, liniștiți-vă. Sunt pompier! Sunați la 112 și spuneți-le colegilor ce s-a întâmplat! - Vă rog, nu știu ce să mă fac. Am vrut doar să pregătesc conservele pentru iarnă.

— Arătați-mi de unde pot lua niște găleți cu apă. Dacă nu acționăm rapid, focul se va extinde la celelalte locuințe. - Vecinul ține furtunul în fântână, veniţi! Sunteți salvarea mea!

Forțele de intervenție erau deja pe drum, însă, până la ajungerea lor, împreună cu localnicii, pompierul a reușit să localizeze incendiul și să limiteze, astfel, extinderea flăcărilor. Prin gestul său, Gabriel a onorat nobila misiune a salvatorilor de profesie!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.