La ieşirea din tură, au salvat un pui de căprioară accidentat

Vineri, 15 Iulie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

La iesirea din tura  au salvat un pui de caprioara accidentat | imaginea 1 “Vă rog să încetiniți puțin! Cred că pe marginea drumului este o căprioară! Sigur e rănită.” Zis și făcut.

În noaptea zilei de marți, 05 iulie a.c., departe de casă, în misiune la Vama Siret, la ieșirea din tura de serviciu, se deplasau spre locul de odihnă, iar în drumul lor au constatat animalul rănit care zăcea pe marginea drumului.

Plutonier adjutant Lazăr Grigore, Sergent major Covrig Răzvan și Plutonier adjutant Moșneag Aurel au oprit de îndată pe marginea drumului și au sărit în ajutorul puiului de căprioară.

Ca urmare a impactului, acesta a suferit o fractură la nivelul unui membru posterior, astfel încât salvatorii au imobilizat-o și au anunțat de urgență organele competente, pentru a-i acorda îngrijirile medicale corespunzătoare și a se întoarce curând la familia lui.

Marţi, 05 iulie a.c., s-a celebrat Ziua națională a curajului. O virtute atât de complexă, dar totodată atât de necesară în meseria de pompier. Acel ceva pe care nu-l poți câștiga sau cumpăra, ci doar dobândi prin experiențe precum cea din această noapte.

Prin actul lor, pompierii mureşeni au demonstrat faptul că în bagajul pregătit pentru misiune nu au luat doar piese de îmbrăcăminte, ci și frânturi din bagajul lor de curaj, eroism și compasiune, datorită căruia o viață a fost salvată!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.