Misiune dificilă pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână

Marți, 05 Iulie 2022Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Misiune dificila pentru salvarea unei persoane dintr o fantana | imaginea 1 Misiune dificilă, finalizată cu succes de salvatorii olteni, care au acționat în comuna Pleșoiu, pentru salvarea unei persoane dintr-o fântână, joi, 30 iunie a.c.

Imediat după anunțarea evenimentului la 112, la locul evenimentului au fost direcționate o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un container multirisc, un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenție la înălțime și mai multe autospeciale pentru primă intervenție.

Mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu două buldoexcavatoare de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Pleșoiu și Găneasa și un excavator de la un operator privat. Diametrul de numai 40 de centimetri al fântânii a îngreunat în mod special intervenția, inițial acționându-se pentru extragerea tuburilor.

Având în vedere vârsta victimei (82 de ani) și perioada destul de lungă în care aceasta s-a aflat în apă, s-a luat decizia introducerii unui pompier în fântână, cu ajutorul accesoriilor pentru intervenție în medii ostile vieții.

Victima a fost asigurată și s-a reușit aducerea acesteia la suprafață, cu semne vitale prezente, de unde a fost preluată de echipajele medicale. Pacienta a fost transportată la UPU Slatina, cu hipotermie și agitație, pentru investigații medicale amănunțite.

Felicitările și mulțumirile se îndreaptă către toți cei care au fost alături de salvatori și i-au ajutat să finalizeze cu bine încă o misiune! Pentru ei, fiecare viață salvată reprezintă încă un succes în lupta cu secundele!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.