Pompierii români, din nou în Grecia

Marți, 05 Iulie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Pompierii romani  din nou in Grecia | imaginea 1 În vara anului 2021, pompierii români au sprijinit autoritățile elene în incendiile uriașe care au distrus mari părţi din pădurile situate în nordul Atenei, precum şi o suprafață considerabilă din pădurile existente pe cea de-a doua insulă grecească ca mărime, Evia.

În această vară, ca parte a proiectului pilot de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, modulul național specializat de stins incendii de pădure va fi în Grecia și va continua acțiunile de sprijin în gestionarea incendiilor forestiere.

Joi, 30 iunie a.c., primii 28 de pompieri au început deplasarea către statul elen, iar în caz de nevoie, personalul și tehnica de intervenție alocate vor fi suplimentate, la solicitare, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Astfel, șase salvatori hunedoreni au fost selectați pentru a pleca spre Grecia, alături de alți 22 de colegi din țară, cu scopul furnizării de spijin imediat în eventualitatea declanșării unor incendii majore.

Salvatorilor din primul schimb (01 - 16 iulie a.c.): Lt. col. Bibarț Claudiu, plt. adj. Lazăr Ovidiu (Secția de Pompieri Brad), plt. adj. Dîncșorean Grațian (Detașamentul de Pompieri Orăștie), plt. adj. Sălășan Cristinel, plt. adj. Croitoru Cosmin (Detașamentul de Pompieri Hunedoara) și plt. adj. șef Cofaru Mircea (Detașamentul de Pompieri Petroșani) li se doreşte să aibă parte de o misiune reușită, iar experiența dobândită să reprezinte un punct de referință pentru cariera lor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.