Un foc în aer liber a ajuns până în curtea unei familii

Marți, 05 Iulie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Un foc in aer liber a ajuns pana in curtea unei familii | imaginea 1 Un foc în aer liber lăsat nesupravegheat s-a extins de la miriște la un lan de grâu și a ajuns până la curtea unei familii din localitatea Vieru. Când a văzut că focul se îndreaptă spre gospodăria sa, proprietarul a cerut ajutorul pompierilor.

Ajunși la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu ajungă și la anexele gospodărești.

Au ars aproximativ 1.000 mp de miriște și lan de grâu, circa 500 de mp de vegetație uscată, o parte din gardul din lemn al curții și trei pomi fructiferi. Au fost salvate anexele din gospodăria respectivă.

Folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole, fără respectarea prevederilor legale și adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător.

Incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt, pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Pompierii recomandă fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la culturile agricole, la alte proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.