19 proiectile asanate de pirotehniștii ISU Vrancea

Marți, 16 August 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

19 proiectile asanate de pirotehnistii ISU Vrancea | imaginea 1 Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a fost solicitată sâmbătă, 13 august a.c., să intervină în comuna Țifești pentru asanarea muniţiei rămase neexplodate.

O echipă de muncitori ai unei balastiere, care efectua lucrări de excavații pe malul râului Șușița, în comuna Țifești, a descoperit în timpul săpăturilor 5 proiectile eplozive calibru 75 mm. Conștienți de pericol, aceștia au apelat numărul unic de urgență 112.

Astfel, specialiștii pirotehnicieni, cu ajutorul echipamentelor din dotare, utilizând procedeele specifice, au cercetat zona și au mai descoperit încă 14 proiectile de același calibru. Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

19 proiectile asanate de pirotehnistii ISU Vrancea | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.