32 de elemente de muniție neexplodate au fost distruse de pirotehniștii harghiteni

Marți, 16 August 2022Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

32 de elemente de munitie neexplodate au fost distruse de pirotehnistii harghiteni | imaginea 1 Joi, 11 august a.c., echipa pirotehnică a ISU “Oltul” Harghita a desfăşurat, pe raza comunei Cârța, o nouă acţiune de distrugere, prin explozie controlată, a muniţiilor neexplodate, identificate şi ridicate de către specialiștii pirotehniști, în ultimele 4 luni.

În această perioadă, pompierii militari pirotehnişti au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, 6 operaţiuni de asanare de muniţie rămasă neexplodată din timpul celor două războaie mondiale, ridicând şi depozitând, în condiţii de siguranţă: 22 proiectile explozive, 2 bombe aruncător, 1 lovitură cu grenadă antitanc PG2, 1 proiectil perforant-trasor, 1 stabilizator bombă aruncător și 5 cartuşe.

Operaţiunea de distrugere a celor 32 de elemente de muniţie a fost finalizată cu succes. Aceasta a fost prima misiune în care s-a folosit noul costum pirotehnic, achiziționat în luna august, cu sprijinul Consiliului Județean Harghita.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.