60 de pompieri dâmbovițeni au acționat în urma fenomenelor meteo periculoase

Vineri, 26 August 2022Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

60 de pompieri damboviteni au actionat in urma fenomenelor meteo periculoase | imaginea 1 În seara de marți, 23 august a.c., începând cu ora 19:30 și până la miezul nopții s-a intervenit pentru:

✅ evacuarea apei din 11 gospodării în localitățile Românești, Mogoșani, Mătăsaru, Valea Voievozilor, Răzvad, Produlești și Târgoviște;

✅ degajarea copacilor căzuți pe partea carosabilă în localitățile Jugureni (1) (comuna Uliești), Târgoviște (1), Ocnița (1), Picior de Munte (1) (comuna Dragodana) și Pucioasa (2);

✅ degajarea unor elemente de acoperiș instabile în Gura Șuții și municipiul Târgoviște;

✅ degajarea unor stâlpi de curent căzuți pe carosabil în localitățile Braniștea și Cojocaru (comuna Mogoșani).

Pasajul de la Romlux din municipiul Târgoviște a fost inundat și patru autovehicule au rămas blocate în apă, dintre care un microbuz cu persoane. Pompierii au evacuat 8 persoane din microbuz și alte 4 persoane din 3 autoturisme. O femeie dintr-un autoturism a suferit un atac de panică și a fost asistată medical de un echipaj SAJ Dâmbovița.

Intervenția operativă a fost asigurată de 15 echipaje de pompieri din cadrul inspectoratului și un echipaj de la SVSU Târgoviște.

Conform operatorului de energie electrică, au fost afectate 14 linii de medie tensiune, 205 puncte de transformare și 2 stâlpi de medie tensiune au fost rupți, în 21 de localități.

‼️ În continuare, pentru zona de munte a județului Dâmbovița este emisă o atenționare meteorologică de Cod galben pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.