Au descoperit 3 proiectile explozive în timpul unor lucrări pe un teren

Sâmbătă, 06 August 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Au descoperit 3 proiectile explozive in timpul unor lucrari pe un teren | imaginea 1 Marţi, 2 august a.c., ora 11.45, un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Borcea.

Echipajul a gestionat ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a trei proiectile explozive, două de calibru 76 mm, respectiv unul de calibru 82 mm (aceasta reprezentând, cel mai probabil, muniţie rămasă neexplodată din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).

Respectivele elemente de muniţie au fost descoperite de către o echipă care efectua lucrări pe un teren din localitatea Borcea. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia descoperită, oamenii au anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementele de muniţie, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.