În 48 de ore, 23 de incendii de vegetație uscată

Miercuri, 10 August 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

In 48 de ore  23 de incendii de vegetatie uscata | imaginea 1 Din păcate, în această perioadă se înregistrează tot mai multe incendii de vegetație uscată, miriște și resturi menajere, majoritatea acestora fiind generate de cetățenii iresponsabili care nu conștientizează pericolul la care îi expun pe semeni prin posibilitatea de producere a unor pagube materiale ori prin distrugerea mediului înconjurător.

Incendiile, cele mai multe izbucnite din cauza folosirii intenționate a sursei de aprinde, a focurilor în spații deschise lăsate nesupravegheate ori fără a fi luate măsurile necesare împiedicării propagării la bunurile din apropiere, precum și din cauza țigărilor nestinse, aruncate la întâmplare, s-au manifestat pe raza localităților Islaz, Roșiorii de Vede, Ciolonești Deal, Vitănești, Alexandria, Zimnicea, Socetu, Cernetu, Drăgănești Vlașca, Gălăteni, Albeni, Deparați, Călmățuiu de Sus, Peretu și Crângu.

Pompierii militari turneni, împreună cu membrii SVSU Islaz, au fost prezenți şi sâmbătă, 6 august a.c., pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la vegetația uscată și stuful din apropierea Bălții Geraiului, din extravilanul localității Islaz, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Incendiul a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 aproape de miezul nopții. Din fericire, focurile au fost stinse fără a fi produse pagube materiale ori victime omenești.

Acest risc a fost unul ridicat, mai ales că cele mai multe dintre ele s-au manifestat în apropierea drumurilor naționale și județene, fumul dens putând pune în pericol viața participanților la traficul rutier.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.