Intervenții, misiuni și activități preventive

Luni, 15 August 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 1 În perioada 05 - 07 august a.c., pompierii ISU Hunedoara au intervenit pentru gestionarea a 190 situații de urgență, după cum urmează:

🚒 8 intervenții pentru stingerea incendiilor;

🚑 136 intervenții SMURD;

🚨 46 alte tipuri de solicitări (descarcerare persoane, salvare animale, misiuni de verificare la secțiile A.T.I. ale unităților spitalicești din județ etc);

Tot în această perioadă, specialiștii Inspecției de prevenire au desfășurat 19 misiuni de instruire și informare în vederea prevenirii incendiilor de vegetație uscată.

Dintre cele mai relevante misiuni se pot aminti:

❗Un incident rutier, la care au intervenit echipajele operative din cadrul Secției de Pompieri Brad a avut loc sâmbătă, 6 august a.c., pe raza localității Luncoiu de Jos. În urma impactului produs între două autoturisme, au rezultat cinci victime, dintre care una a rămas încarcerată.

Colegii ajunși la locul solicitării au extras victima din autoturism, i-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, după care au transportat-o la spital. Totodată, alte două pasagere au necesitat asistență medicală de urgență, fiind transportate ulterior de către paramedici la o unitate medicală, pentru investigații suplimentare.

❗O intervenție critică pentru salvatori a avut loc vineri, 05 august a.c., în localitatea Călan, unde pompierii au intervenit pentru gestionarea urmărilor unei deflagrații ce a avut loc într-o locuință, ca urmare a acumulărilor de gaze.

Astfel, salvatorii au extras din casa afectată în totalitate de explozie, un bărbat de aproximativ 60 de ani, inconștient, căruia i-au acordat asistență medicală la fața locului. După ce a fost stabilizat de către echipajul de prim ajutor, acesta a fost transportat la spital, pentru investigații medicale de specialitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.