Intervenţii complexe gestionate în interval de 72 de ore

Sâmbătă, 06 August 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii complexe gestionate in interval de 72 de ore | imaginea 1 La nivel județului, în interval de 72 de ore, salvatorii au gestionat peste 200 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

În afara acestor situații, pompierii salvatori au intervenit pentru stingerea a 9 incendii, dintre care 4 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație ierboasă). În acest sens, pompierii hunedoreni continuă campania de informare și instruire a populației în vederea prevenirii incendiilor de vegetație uscată, 13 misiuni de acest gen fiind desfășurate în weekend.

Tot în această perioadă, pompierii și paramedicii SMURD au fost solicitati să intervină la 6 evenimente rutiere, acordând primul ajutor calificat victimelor și asigurând măsurile specifice pentru preîntâmpinarea izbucnirii unor incendii.

În urma fenomenelor meteorologice avertizate, în cursul zilelor de sâmbătă, 30 iulie, și duminică, 31 iulie a.c., la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara al județului Hunedoara, au fost înregistrate 6 solicitări, la care s-a intervenit punctual. Astfel, pompierii au acționat pentru:

  • segmentarea și degajarea unui copac căzut peste un stâlp de electricitate, în localiatea Jeledinți, comuna Mărtinești;
  • degajarea unor crengi căzute pe carosabil - DN 66, localitate Bănița;
  • segmentarea și degajarea unui copac căzut peste gardul unei proprietăți private și peste acoperișul unui depozit din incinta proprietății, de pe strada Maleia din municipiul Petroșani;
  • înlăturarea tablei desprinse de pe acoperișul unui bloc din municipiul Hunedoara, str. Trandafirilor;
  • segmentarea și degajarea unui copac căzut peste firele de curent și pe carosabil, în zona Peștera Bolii;
  • segmentarea și degajarea unui copac căzut pe carosabil, în localitatea Șoimuș.

Totodată, în zilele de 30 și 31 iulie, cu ocazia desfășurării competiției ”Cupa Drumului Aurului”, salvatorii brădeni au fost alături de participanți și de spectatori, asigurând măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

Una dintre cele mai dificile misiuni a avut loc sâmbătă, 30 iulie a.c., când pompierii deveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o casă din localitatea Cristur. Echipajele de intervenție sosite la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta cu mare degajare de fum, la demisolul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați.

În timpul acțiunii de stingere, salvatorii au extras o victimă din zona incendiată și au acordat măsuri de prim ajutor pentru o altă victimă care s-a autoevacuat înainte de sosirea forțelor de intervenție, ulterior cele două persoane fiind transportate la spital.

De asemenea, o altă persoană care a asistat la eveniment, a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

Pompierii militari hunedoreni rămân mobilizați în continuare, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.