La mulți ani, Marius!

Vineri, 19 August 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

La multi ani  Marius | imaginea 1 El este Marius, pompier din Argeș. Astăzi împlinește 26 de ani. La mulți ani, Marius!

“Abia ieșisem din serviciu când am primit mesajul pe grupul turei. “La prânz se pleacă spre București, iar acolo un avion vă preia cu tot cu mașini și până seara sunteți în Franța.”

“Am sunat imediat și am cerut să merg și eu. Cu o seară înainte văzusem la televizor situația de acolo. Localități întregi au fost evacuate, iar pompierii francezi interveneau zi și noapte. Ne gândeam toți cât de greu trebuie să le fie.

Am avut doar puțin timp să îmi fac bagajul și să îi anunț pe ai mei. Mama s-a îngrijorat, însă tata a încurajat-o. Mi-a zis că este mândru de mine. Le-am promis că îi sun zilnic. Aici flăcările apar peste tot. Încercăm să stingem focarele ascunse. Uneori găsim jar și la 1 metru sub pământ. Vântul și uscăciunea ajută la propagarea incendiilor.

Au tot venit localnici la noi să ne mulțumească. Sunt extraordinari. S-au mobilizat cu toții și se ajută între ei, ne-au adus și nouă apă și alimente. Și toți ne mulțumesc. Unii ne-au mulțumit și în limba română.” El este Marius, pompier din Argeș. Astăzi împlinește 26 de ani. La mulți ani, Marius!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.