Misiune de salvare a unui pui de barză

Vineri, 26 August 2022Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Misiune de salvare a unui pui de barza | imaginea 1 Sâmbătă dimineața, 20 august a.c., la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că un pui de barză este rănit și abandonat într-un cuib aflat pe un stâlp în localitatea Biușa.

Conform martorilor, pasărea era în mare pericol deoarece era rănită de câteva zile și se afla în imposibilitate de a zbura și de a se hrăni. La intervenție s-a deplasat imediat un echipaj din cadrul Gărzii Cehu Silvaniei, care a constatat că puiul de barză avea un picior prins într-o sfoară.

Imediat, pompierii, împreună cu un echipaj de la Electrica, au eliberat pasărea și au solicitat la fața locului un medic veterinar.

A fost informată și Garda de Mediu, care a trimis un reprezentant la fața locului, iar pe toată durata misiunii de salvare s-a menținut permanent legătura cu o asociație specializată (“Prietenii berzelor”). După eliberare, pasărea a fost hrănită și reintrodusă în mediul său, iar în scurt timp aceasta și-a reluat zborul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.