Misiune inedită de salvare a doi pui de mistreț căzuți într-un canal

Marți, 16 August 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Misiune inedita de salvare a doi pui de mistret cazuti intr un canal | imaginea 1 Atunci când datoria îi cheamă, tratează cu grijă fiecare intervenție! În plus, știu că necuvântătoarele au adesea nevoie de ei!

Noaptea de joi spre vineri, 12 august a.c., pompierii de la Detașamentul 2 au fost solicitați la o misiune care i-a înduioșat. Inițial, n-au primit prea multe informații. Li s-a spus doar că un mistreț e blocat într-o curte. Astfel, salvatorii s-au grăbit să ajungă pe strada Mirăslău din Cluj-Napoca.

„Chiar ne gândeam pe drum cum să procedăm, fiind vorba despre un animal mare, posibil agresiv”, povestește comandantul de echipaj, Plutonierul adjutant Banai Mihai.

Imediat ce s-au dat jos din autospecială, pompierii au realizat că misiunea va fi total diferită. Din apropiere s-a auzit guițatul unor mistreți speriați. Mare le-a fost mirarea să vadă doi pui de mistreț căzuți într-un canal adânc de doi metri.

„Ce mici sunt! Nu-i problemă, băieți! Să trecem la treabă”, a spus comandantul. În sprijin au venit jandarmii, un activist de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB, precum și colegii de la Detașamentul 1, care au adus o cușcă specială pentru animalele sălbatice. Împreună au scos purcelușii și i-au eliberat în pădure.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.