Salvează vieți, chiar dacă și-o riscă pe a lor

Marți, 23 August 2022Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Salveaza vieti  chiar daca si o risca pe a lor | imaginea 1 Printr-un apel primit pe 112 în cursul nopții de sâmbătă, 20 august a.c., un trecător sesiza faptul că doi copii s-au înecat în râul Bistrița, în zona Insulei de Agrement.

De urgență, la fața locului s-au deplasat echipajele de intervenție din tura de serviciu, echipaje din care făcea parte și Plt. Vlad Marius. În timp ce se pregăteau să lanseze barca, Marius l-a văzut pe unul dintre micuți în apă, încercând să se mențină la suprafață.

De când a îmbrăcat haina da salvator a înțeles că a intrat într-o cursă contra cronometru, în care fiecare secundă poate face diferența dintre viață și moarte. Astfel, fără să stea pe gânduri, acesta s-a aruncat în apă, pentru a-l salva pe cel căruia i-a devenit înger păzitor.

La fel de ageri au fost și colegii din echipaj care au înțeles din priviri ce se întâmplă. Sunt o echipă și știu că doar așa reușesc să înfrunte fiecare misiune. S-au mobilizat de pe mal și l-au asigurat pe Marius, astfel încât acesta să se întoarcă în siguranță pe uscat.

Pe micuțul în vârstă de 11 ani au reușit să îl salveze, însă din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de salvatori, deznodământul nu a fost același pentru celălalt copil.

Chiar dacă e vorba despre suferințe, curajul lui Marius reprezintă o lecție și amintește de ocazia de a fi alături semenilor, în cele mai negre momente. Pentru această misiune, dar și pentru toate viețile pe care le-a salvat de când este în familia pompierilor, reprezentanții ISU Bacău îi adresează mulțumiri camaradului lor!

Salveaza vieti  chiar daca si o risca pe a lor | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.