Un om trăiește datorită lui - Respect, Ionuţ Biriş!

Marți, 02 August 2022Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Un om traieste datorita lui   Respect  Ionut Biris | imaginea 1 Ionuț, pompier militar din cadrul ISU Alba, se afla în concediu, în stațiunea 2 Mai. Dintr-odată a auzit un strigăt de ajutor, un bărbat se afla în pericol de înec.

“— Bărbatul ce înota mai devreme, aproape de geamandură, nu îl mai văd! Trebuie să îl căutăm!” De îndată, Ionuț, împreună cu câțiva turiști, a intrat în mare să îl caute pe bărbat.

“— Cineva să cheme o ambulanță, este inconștient. A înghițit foarte multă apă!” Odată ajunși cu victima la mal, Ionuț a început să execute manevrele de resuscitare.

“— Ajutați-l! Faceți ceva! - Stați liniștiți! Sunt de la SMURD. Am situația sub control!”

După aproximativ 5 minute, bărbatul a devenit conștient, manevrele de resuscitare cardio-respiratorie efectuate fiind un adevărat succes. În scurt timp, a sosit și echipajul SMURD care l-a preluat pe bărbat și i-a acordat ingrijile medicale necesare, acesta fiind foarte slăbit.

Ionuț Biriș este cadru militar activ și paramedic în cadrul ISU Alba, având o experiență de peste 16 ani în acordarea primului ajutor medical și participând la mii de intervenții de acest tip. Un om trăiește datorită spiritului civic și devotamentului de care a dat dovadă!

Un om traieste datorita lui   Respect  Ionut Biris | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.