Cal prins în noroi, dezgropat de salvatori cu mâinile goale

Vineri, 02 Septembrie 2022Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Cal prins in noroi  dezgropat de salvatori cu mainile goale | imaginea 1 Marți dimineață, 30 august a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Cernavodă au fost solicitați să intervină pentru scoaterea unui cal prins în noroi.

Animalul avea picioarele îngropate complet și nu se putea mișca. Dacă s-ar fi încercat extragerea lui, animalul ar fi riscat să fie grav rănit, așa că cea mai bună soluție a fost să se sape în jurul lui pentru a mai elibera din noroiul care îl acoperea și a-l asigura cu furtunurile.

Efortul colegilor a fost unul uriaș: nu s-au putut folosi lopețile. Noroiul era foarte cleios și se lipea, așa că au fost nevoiți să sape în jurul calului cu mânile goale. Timp de oră și jumătate, pompierii au săpat continuu și au scos cu mâinile o cantitate impresionantă de noroi.

Nu au avut vreme de odihnă, deoarece animalul se afla acolo de mai bine de o oră, în bătaia soarelui, fără să poată bea apă. În sprijin, Primăria Cernavodă a trimis un buldoexcavator pentru a trage animalul, autospeciala de stingere neputând înainta până la locul intervenției din cauza noroiului. Calul a fost salvat și redat proprietarului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.