Incendii și intervenții în urma ploilor abundente

Luni, 05 Septembrie 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendii si interventii in urma ploilor abundente | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în interval de 24 de ore, pentru stingerea a trei incendii, evacuarea apei din cinci gospodării, acordarea asistenței de urgență unui număr de nouă persoane cu diverse afecțiuni medicale, dar și pentru aducerea la mal a unei persoane decedate.

Cele trei incendii stinse de pompierii mehedințeni s-au manifestat la o anexă gospodărească, un depozit de deșeuri și la un punct de transformare a curentului electric.

Pentru stingerea incendiului izbucnit miercuri seara, 31 august a.c., la o anexă gospodărească din localitatea Izimșa, comuna Obârșia de Câmp, a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Salvatorii au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la locuința din imediata apropiere. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de trăsnet.

O intervenție de durată a fost cea pentru stingerea incendiului izbucnit tot miercuri-seara la un depozit de deșeuri, situat pe Calea Timișoarei, din Drobeta Turnu Severin. Acesta a cuprins circa 40 de tone de deșeuri, pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați, focul manifestându-se mocnit, cu cantități reduse de fum.

La locul evenimentului au acționat și două utilaje ale operatorului economic. Având în vedere cantitatea mare de deșeuri, pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin rămân în supraveghere pentru a se asigura că incendiul nu se reaprinde.

Tot în cursul zilei de miercuri, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Orșova au acționat cu ajutorul accesoriilor din dotare pentru scoaterea la mal, din Fluviul Dunărea - zona Viaductului Tufari, a unui bărbat decedat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.