La un pas de tragedie - Incendiu provocat de un coș de fum

Marți, 13 Septembrie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

La un pas de tragedie   Incendiu provocat de un cos de fum | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la anexele gospodărești ale unei locuințe din municipiul Vaslui, pe strada Delea (Delea Veche).

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență la două anexe gospodărești și exista pericolul de extindere la alte trei locuințe și tot atâtea anexe (distanțele dintre locuințe și anexe nu erau mai mari de 1,5 metri).

Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, incendiul fiind lichidat după aproximativ o oră și jumătate. În timpul intervenției, pompierii militari au scos din flăcări două butelii încărcate cu GPL, una dintre acestea fiind cât pe ce să explodeze.

Viața unui pompier a fost la un pas de a fi pusă în pericol din cauza unei improvizații electrice la casa afectată de incendiu. Nu au existat persoane rănite sau intoxicate.

Au ars aproximativ 40 metri pătrați acoperiș din plăci de azbociment pe astereală din lemn, două anexe gospodărești în suprafață de circa 35 metri pătrați , precum și bunurile depozitate în anexe. Au fost salvate trei locuințe și trei anexe gospodărești.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al unui coș insuficient izolat termic față de materialele combustibile din apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.